Kátai László Dunaszerdahely - Honlapja

A Szűz jegyében születtem. Számomra fontos a Család, a Szeretet, a Romantika, az Egészség, a Tisztaság és a Rend.

A XXI. század - visszatérés a feudalizmushoz ?A nagyszüleim a háború után, amit hál´ Istennek sikeresen átéltek, újjá építették a kis házukat.

Magam is ott nőttem fel és abban a szellemben, hogy csak a tisztességes munka eredményezheti a várva-várt, az áhított gyümölcsöt.


Kisfiúként megtapasztaltam a szövetkezesítést, amikor az un. Örökségemet elvitték a hatóságok által is támogatott köpönyegforgató, sokszor álszent, szövetkezesítők.  Átéltem a kommunista és a szocialiszta rendszert. Hiába éltünk a régi eszmék szerint ( tisztesség és becsületesség, valamint a keresztény vallás gyakorlása - hiszen a nagybátyám pap volt ), a rendszer változott és már csak

a rendszerhez hű embereknek volt becsülete. Az érettségi elvégzése után kerek-perec kimondták,

hiába voltam eminens tanuló a neves Ipari Technikumban, nem ájánlják a főiskolai tanulmányaimat,

mivel még a vallásunkat gyakoroljuk. Így nem vagyunk megbízható emberek a fennálló rendszer számára és ez a rendszer csak a saját fiait fogja taníttatni.

Távúton azonban elvégeztem olyan tanulmányokat, amit mindíg is szerettem volna és nagyon sok hasznát is vettem a szakmai gyakorlatom során.


Aztán jött az újabb rendszerváltás a demokratikus, bársonyos forradalom .


Azt gondoltuk, végre eljön az igazi szabadság, nem kell majd várni, hogy mit enged meg a hatalmon lévő politika. Azt tehetjük majd, amit szeretnénk úgy a munkánk, valamint a hitünk, a vallásunk és az életszemléletünk  területén.

De csak a pokhendi politikusok jöttek, vagy inkább maradtak !!!

Jöttek és csupa emberség-ellenes dolgokat cselekedtek és főleg a maguk javára.

A sok megkérdőjelezhető privatizáció - magánvagyonosítás, a közös pénztár kifosztása és elherdálása,

a magánvagyon felhalmozása, stb. Tudnám még sorolni ezeket a cselekményeket, de ki ne ismerné mindezt a közelmúltból.

Az újonnan alakult magán-társulások aztán kimagasló jövedelemhez jutattak egyéneket, akiknek sokszor végzettségük sem volt ehhez a helyzethez, majd annyira elszakadtak a valóságtól, hogy az egyszerű munkás embereket elkezdték lenézni, magukat pedig istenként kezdték éltetni, majd úgy is kezdtek viselkedni, mintha maguk volnának a megtestesült istenek.

A minap részt vettem egy rendezvényen és nagyon rácsodálkoztam az egyik főrendező mondataira, aki már a saját nemesi családfa egyes ágait kezdte nekünk egyszerű embereknek elemezgetni, ezzel is a tudtunkra adva, hogy Ő már nem akárki, neki grófi és nemesi ősei voltak és ezzel azt gondolja, hogy Ő már több mint a pór nép, hogy reá már más szabályok-törvények vonatkoznak, hogy neki már mindent szabad, amit nekünk egyszerű embereknek nem.

Nagyon felháborított a viselkedése.

Rájöttem, hogy ma már nem számít az intelligencia, a veleszületett természetes tudás és a megszerzett tapasztalat, ha nem vagy felfuvalkodott hivalkodó milliomos és kirívó újgazdag dúsgazdag, nem lehetsz valaki, csak egy kis senki vagy és ezek az ún. Menedzserek vagy Magánvállalkozók  (tisztelet a kivételnek ) mind csak lenéznek és kihasználnak. Úgy érzik eljött az ideje, hogy nekik mindenáron gyarapítaniuk kell a már meglévő tisztességtelen vagyonukat még azon az áron is, hogy becsapják és kihasználják az egyszerű és tisztességes valamint a becsületesen dolgozni és megélni akaró embereket.


Sajnos ez az út visszavezet nemcsak a kizsákmányoló kapitalista társadalmi rendszerbe, de nagyon úgy néz ki, hogy lassan visszajutunk a feudalizmusba is. Az egyszerű és tisztességes emberek már csak jobbágyoknak, sőt csak rabszolgáknak lesznek jók és lassan már csak éhbérért fognak dolgozni vagy talán csak egy tál ételért vagy egy kinőtt ruhadarabért.

*

Emberek, állítsuk meg ezt az esztelen és értelmetlen költekezést. Állítsuk meg az újgazdagok hazárd gazdálkodó módszereit.

Vessünk véget a kizsákmányoló kapitalizmusnak és zárjuk le a feudalizmusba vezető utat !!!                   

Legyen végre igazi DEMOKRÁCIA - tegyünk is érte !!!


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 3
Tegnapi: 1
Heti: 60
Havi: 234
Össz.: 63 511

Látogatottság növelés
Oldal: A XXI. század – visszatérés a feudalizmushoz ?
Kátai László Dunaszerdahely - Honlapja - © 2008 - 2018 - katai-l-dunaszerdahely.hupont.hu

A Hupont.hu weboldal szerkesztő segítségével készült. Itt Önnek is lehetséges a weboldal készítés.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »